Hyr hela huset eller en lägenhet i huset i Kroatien
  Hyr in dig i någon av våra två privatägda fantastiska villor med sex
lägenheter på ön Brac strax utanför Split i Kroatien
 

Frågor om husen?

Ring Kenneth
+46 (0)706-08 70 41


Rent a house in Croatia - In English

Utflykter Brac

ön Brač finns 22 mindre pittoreska orter såsom Milna, Sutivan, Postira, Povlja, Bol och Selca, vissa har inte mer än ett par hundra invånare.

Ön är rik på soltimmar, nektariner, vin, fikonträd och olivolja med omgivningar som är lika den mer berömda grannen, Hvar, som ligger på andra sidan kanalen. Brač har dock också en mer bergig sida. Bergstoppen Vidova Gora (778 m.ö.h.) är Adriatiska havets högsta punkt och öns mest kända exportprodukt är Bračstenen. Bračs dolomiter och kalksten brukades redan av romarna, och i nutid delvis när man byggde Vita Huset i Washington. I huvudorten Supetar finns ett museum helt dedikerat den vita stenen. Vattnet kring den dalmatinska ön är klart och landskapet kulligt, grönt och fyllt av vackra små stränder.

I norra Brač ligger Supetar (med namn efter St. Peter) som har omkring 3000 bofasta invånare och är Bračs handels- och kulturcentrum. Här finns således praktiska nödvändigheter som bank, post och sjukvård. Vid Vela Luka, alldeles i närheten av staden, ligger två fina stränder. Till Supetar tar det cirka 50 minuter med färja från Split.

Den populära turistorten Bol ligger i mitten av sydkusten. Här kan man bada vid en av Kroatiens vackraste stränder, Zlatni rat (det gyllene hornet), en småstensstrand  med mycket klart vatten. Stranden sträcker sig ett par hundra meter ut i havet och ändrar utseende efter vind, strömmar och tidvatten. Omgivningen är särskilt populär bland vindsurfare. Bol har gott om restauranger och barer längs med hamnen. Det går färjor till både Split och Hvar härifrån.

Utsikt från Vidova Gora. Bol till vänster och Zlatni Rat sticker ut till höger. Utanför ligger ön Hvar.
 

Ett populärt utflyktsmål på Brač är den 285 meter djupa Matesica-grottan samt 1400-tals klostret Pustinja Blaca som ligger uppe i bergen med ett gammalt observatorium och museum. På ön finns ytterligare ett par avsides belägna kyrkor från mitten av det första årtusendet.

Ett besök på Vingården SENJKOVIC inte långt från Sutivan är en härlig upplevelse. I byn Dracevica med anor från 1500-talet ligger den inbäddad.


Ta en dagsutflykt till Omis på fastlandet med Båt från Sutivan
Omis är en pittoresk By som ligger vid inloppet till floden Rijeka Cetina.
Denna utflykt kan verkligen rekommenderas. Lunch ingår.Från Omis tar man båt upp i fjorden, som är en underbar naturupplevelse.
Huset har pool och ligger inte långt från havet på ön Brac utanför Split

Webb från Devello Om cookies